Naiset nousuun urheilussa

Jalkapallo on ollut suosittu urheilulaji jo vuosien ajan, mutta vielä edelleen tänäkin päivänä on ihmisiä jotka eivät miellä naisten jalkapalloa urheilulajiksi.

Tähän asiaan on tultava muutos, sillä naisten jalkapallo on huipputasoista ja yhtä urheilullista kuin miesten pelaama jalkapallo.

Naisten puolella

Naisten jalkapallo ja etenkin naisten liiga ansaitsevat huomiota osakseen. Oli sää kuin sää, niin naiset ovat pelanneet loistavaa peliä. Miesten jalkapallosta on uutiset ja blogit pullollaan, mutta naisten jalkapallosta kirjoituksia on edelleen vain murto-osa. Joten tämän sivuston ja kirjoitukset omistetaan vain ja ainoastaan naisten jalkapallolle.

Naisten jalkapallo

1960-luvun lopulla on Euroopassa alettu pelaamaan naisten jalkapalloa maajoukkuetasolla. Suomi on ollut pioneerimaana aloittelemassa maajoukkuetomintaa pohjoismaissa. Alkuun asenne oli hyvinkin negatiivinen naisten joukkueita kohtaan, mutta hiljalleen asenne on alkanut muuttua.

Naiset ovat pelanneet jalkapalloa jo vuosikymmeniä ja ensimmäiset mestaruuskisat pidettiin vuonna 1971. Suomen palloliitto aloitti maajoukkuetoiminnan pian sen jälkeen ja ensimmäinen maajoukkuepeli pelattiin vuonna 1973 ja vastassa oli kukapa muu kuin Ruotsi.

Jostain syystä naisten jalkapallo ei ole saanut samanlaista urheilustatusta kuin miesten, vaikka naisten maajoukkue on kilpaillu monissa arvokisoissa, ollut monessa mukana ja pärjännyt voitokkaasti. Artikkeleissa nostetaan esiin naisten huippusuorituksia, uutisia naisten jalkapalloliigasta, sekä pelaajien saavutuksista ja unelmien toteutumisesta.

Blogin tehtävä

Tämän sivuston tehtävänä on tuoda naisten jalkapalloa tietoisuuteen. Nostaa esiin Naisten liigan upeita pelejä ja tapahtumia vuosien varrella ja korostaa urheilullisuutta ja ammatillisuutta naisten jalkapalloliigassa.

Naisten jalkapalloliigaan kuuluu monia taitavia joukkueita. Artikkelien tehtävänä on puolueettomasti ja tasapuolisesti kertoa kaikista liigaan kuuluvista joukkueista ja heidän pelaajistaan yksilöllisesti.

Naisten liiga

Suomen palloliiton täyttäessä 100 vuotta vuonna 2007, järjestettiin naisten pääsarja Naisten jalkapalloliiga nimellä ensimmäistä kertaa. Naisten SM-sarjana aina vuoteen 2006 asti tunnettu naistenliiga koki ammattimaisen kasvojenkohotuksen. Juhlavuotena uudistunut sarja juhli niin omaa mahtavaa kehitystään kuin palloliiton pitkää taivalta.

SM-sarjaa pelattiin huimat 36 kautta ja SM-sarjan voitokkain joukkue oli HJK, heillä SM-sarjan aikana kertyi mestaruuksia huikeat 22kpl.

Naistenliigan käynnistäneella kaudella vuonna 2007, pelattiin kaksinkertainen sarja kymmenen joukkueen voimin. Vuonna 2008 Naisten liiga sai kaksi uutta joukkuetta vahvistukseksi ja kilpailut käytiinkin 12 joukkueen kesken. Vuonna 2010 Naisten liiga koki sarjauudistuksen ja sarjajärjestelmä myös muuttui. Kausi 2011 alkoi uusien tuulien puhaltaessa ja Naisten Liigaa pelattiin kolminkertainen sarja 10 joukkueen voimin.

Tulevaisuus

Mitä tulevaisuus tuo tullessaa Naisten jalkapalloliigaan ei kukaan voi vielä varmaksi sanoa. Mahtavalla tsempillä ja ammattitaitoisilla valmentajilla naisista voi tulla mitä vain. Paljon on suomalaisia huippuja päässyt pelaamaan ulkomaille ja varmasti moni tulee jatkossa siirtymään isoihin ulkomaalaisiin joukkueihin ja sarjoihin pelaamaan.

Liigaa ovat johtaneet muutamat tietyt joukkueet jo pidemmän aikaa, tuleeko heille haastajia vai pitävätkö voitokkaat joukkueet kiinni mestaruuksistaan selviää vain jalkapalliliigaa seuraamalla.

Mitä ikinä onkin Naisten jalkapallon ja Naisten liigan tulevaisuus, toivottavaa olisi, että asenne naisurheilua kohtaa muuttuisi suvaitsevammaksi ja positiivisemmaksi.

Uutisoinnin tulisi lisääntyä ja näin ollen myös näkyvyyden. Suomi on pieni maa ja jo nyt täällä on mahtavia huippulahjakkaita pelaajia, lisäksi Ahvenanmaalta tulee pieni, mutta pippurinen pelaaja joukko. He todella ansaitsevat kunnioituksen omalle urheilu-uralleen.

Tämä sivusto ja nämä artikkelit ovat vai pieni hippu meressä, mutta jokainen joka kokee edes pientä intohimoa sydämessään antaisi äänensä kuuluviin niin, ehkä jo vuosikymmenen kuluttua ei tavitsisi eritellä naisten ja miesten jalkapalloa, vaan molemmat omaisivat saman urheilustatuksen ja molempia kunnioitettaisiin ammattilaisina yhtälailla.

Kiitos ja kumarrus

Naisjalkapalloilijat ansaitsevat suuren kiitoksen ja kumarruksen, sillä he ovat raivanneet itselleen tien menestykseen ja helpolla se ei ole tullut. Jalkapallo on kaunis laji seurata ja taitavien pallonkäsittelijöiden työskentely on mukavaa ajanvietettä.

Onnea kaikille joukkueille meneillään olevaan kauteen, sekä paljon onnea myös tuleviin kausiin. Olkoon pelit teille onnistuneita ja voitokkaita!